SLATKE PRHKE ŠTRUDLICE – BRZE, JEFTINE A O UKUSU DA NE PRIČAM..
Izvrsne kad želite nešto slatko da pojedete, a mrsko vam je otići u trgovinu ili dugo praviti nešto. Prhke štrudlice jako su ukusne i kod mene se uvijek nađu na stolu.
Potrebno:
- jaje
- 200 ml milerama
- 250 g maslaca
- 500 g brašna
- 2 kašičice pecilnog praška
Postupak:
Tijesto umijesite od navedenih sastojaka i razvaljajte ga na površini posutu brašnom. Po želji filujte marmeladom.
Pecite dok ne porumene na pek papiru oko pola sata. Pospite prah šećerom, ili prethodno izrežite i uvaljajte u prah šećer.
Tamnije sam filovala marmeladom od šljiva izmiješanom sa mljeveim keksom, svjetlije štrudlice punila sam sjemenkama suncokreta, cimetom i arancinima.