SLATKE PRHKE ŠTRUDLICE – BRZE, JEFTINE A O UKUSU DA NE PRIČAM..

Izvrsne kad želite nešto slatko da pojedete, a mrsko vam je otići u trgovinu ili dugo praviti nešto. Prhke štrudlice jako su ukusne i kod mene se uvijek nađu na stolu.

Potrebno:

  • jaje
  • 200 ml milerama
  • 250 g maslaca
  • 500 g brašna
  • 2 kašičice pecilnog praška

Postupak:

Tijesto umijesite od navedenih sastojaka i razvaljajte ga na površini posutu brašnom. Po želji filujte marmeladom.

Pecite dok ne porumene na pek papiru oko pola sata. Pospite prah šećerom, ili prethodno izrežite i uvaljajte u prah šećer.

Tamnije sam filovala marmeladom od šljiva izmiješanom sa mljeveim keksom, svjetlije štrudlice punila sam sjemenkama suncokreta, cimetom i arancinima.