SLASNI KROMPIRIĆI – NIKAD LAKŠE I NIKAD UKUSNIJE! NAPRAVITE VEĆ DANAS!
Krompirići su jelo koje baš svaka domaćica treba znati napraviti. Hranjivi su, puni vitamina, ukusni i naprosto savršeni. Evo kako da napravite najbolje moguće krompiriće – a spremanje nikad nije bilo lakše!
Potrebno:
95 dkg krompira
luk
2 mrkve isjeckane na kolutiće
2 velike žlice ulja
10 dkg isjeckanog paradajza
vegeta, peršun, timijan, crvena paprika…
1.5 dl mlijeka
28 dkg graška
velika žlica paradajz pirea
2.5 dl vrele vode
+ sir
Postupak:
Ugrijte ulje u većoj šerpici, luk ispržite sa paradajzom i mrkvom pa dodajte krompiriće, paradajz pire, vegetu i začine koje izaberete i malo promiješajte pa dodajte vrele vode i još jednom izmiješajte i nastavite pržiti 15ak min.
Dodajte grašak pa promiješajte i dodajte mlijeko, peršun koji ste nasjeckali i malo timijana i još začina ukoliko želite. Sklonite sa vatre pa smjesu izručite u tepsiju, prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min.
Sklonite foliju kad se ispeče, pospite sirom i opet vratite u rernu dok se ne ispeče.