SLASNI KROMPIRIĆI – NIKAD LAKŠE I NIKAD UKUSNIJE! NAPRAVITE VEĆ DANAS!

Krompirići su jelo koje baš svaka domaćica treba znati napraviti. Hranjivi su, puni vitamina, ukusni i naprosto savršeni. Evo kako da napravite najbolje moguće krompiriće – a spremanje nikad nije bilo lakše!

Potrebno:

95 dkg krompira

luk

2 mrkve isjeckane na kolutiće

2 velike žlice ulja

10 dkg isjeckanog paradajza

vegeta, peršun, timijan, crvena paprika…

1.5 dl mlijeka

28 dkg graška

velika žlica paradajz pirea

2.5 dl vrele vode

+ sir

Postupak:

Ugrijte ulje u većoj šerpici, luk ispržite sa paradajzom i mrkvom pa dodajte krompiriće, paradajz pire, vegetu i začine koje izaberete i malo promiješajte pa dodajte vrele vode i još jednom izmiješajte i nastavite pržiti 15ak min.

Dodajte grašak pa promiješajte i dodajte mlijeko, peršun koji ste nasjeckali i malo timijana i još začina ukoliko želite. Sklonite sa vatre pa smjesu izručite u tepsiju, prekrijte folijom i pecite u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 20 min.

Sklonite foliju kad se ispeče, pospite sirom i opet vratite u rernu dok se ne ispeče.