Svima je dobro poznato da supermarketi rade sve kako bi prodali svoje proizvode. Tako je i naša tema danas upravo supermarketi i proizvodi.

Naime, kako je javljeno sa tržišta Bosne i Hercegovine došlo je do obavještenja o povlačenju različitih serija sladoleda i to Sniker, Twixs, Bounty i M&M jer je utvrđeno da u njima ima pestidica. U njima je pronađeno prisustvo etilen u aditivu koji je korišten u proizvodima, a iz Agencije za sigurnost hrane su naveli da ih je o tome obavijestio punomoćnik društva “Mars” koje proizvodi ove sladolede. Detaljne infortmacije o povučenim proizvodima možete proćitat na sa sajtu Agencije za sigurnost hrane u Bosni i Hercegovini.

 

Također saopšteno je i da se proizvod ” Oslić bez glave i repa Hubsi” da je stavljen na tržište BiH pod robnom markom “Bingo”, a povlači se se zbog utvršđenog prisustva parazita iz porodice Anisakidae. Riječ je o PVC pakovanju od jednog kilograma sa datumima pakovanja od dva kilograma sa datumom pakovanja od 1. i 7.- juna ove godine. Ovaj navedeni proizvod je porijeklom iz Španije, a uvoznik u Bosnu i Hercegovinu je Andrea&Giovanni d.o.o. Čitluk, a pakovao ga je i distribuisao AG Frigo Ljubuški, naveli su ovi iz agencije.