U današnjem članku jako zanimljiva priča koja je ostavila mnoge u čudu. Radi se o tome da je na trgu Bana Jelačića u Zagrebu danas privuklo pažnju djevojke i momci odjeveni u srpsku nošnju koji su imali zastavu Srbije i s njom mahali.

 

Također kako prenose portali u potanju je manifestacija koja je se u Zagrebu održava od 23.6. do 1.8.2021 godine. Ovaj snimak koji kruži društvenim mrežama je postao viralan jako dugo, i vide se ččlanovi KUD-a iz Srbije u srpskoj narodnoj nošnji igra na centrlanom dijelu trga, dok su građani zantiželjno stali i gledali, kako mladi igraju folklor. Ovaj nastup nije bio uvršten u redovan program , a u dijelu gdje stokji gostujuća KUD društva je pisalo da je ove godine učešće u manifestaciji uzelo druženje “Mika Šestak” iz Svrljiga, ali da je i dalje nepoznato da li su oni baš oni iz Zagraba predstavili napoznatije srpsko kolo u samom centru Zagreba.

 

Ispod ove objave u komentarima su uslijedili brojni komentari od kojih su najviše izdvojili “Baš lepo. Mogli bismo i mi tako nešto na Trgu Republike…” i “Hrabro”.