Sin generala Ratka Mladića, Darko Mladić bio je gost u jednoj emisiji koju vodi poznata voditeljica Jovana Jeremić a tu je govorio i sve o misterioznoj smrti svoje sestre Ane Mladić koja je prema zvaničnoj verziji 27. marta 1994. godine izvršila samoubistvo u porodičnoj kući.

 

” Izvor svih tih informacija se nalazi u haškom tužilaštvu, jedna španska spisateljica napisala je roman o Ani, na čijoj je pozadini napisala da je njena sudbina nju motivisala. Cijeli roman je oko toga kako je Ana oduševljena svojim ocem i kad saznaje da je on ratni zločinac, ona to ne izdržava i ubija se. Prije nego što je ona napisala taj roman, radila je u haškom tuzilaštvu, kao saradnica. Posle je objavila knjigu i profitirala. Po tome se vidi da je sistematski rad protiv Ratka Mladića decenijama trajao” – ispričao je generalov sin.

 

Naime, on je otkrio i kako je njegov otac Ratko bio siguran da Ana nije izvršila samoubistvo već da je ubijena te da je to bio najteži trenutak u njegovom životu. Darko je dodao kako nije istina da je poslije smrti njegove sestre njegov otac postao suroviji:” Nije istina da je postao još suroviji, nije nikad bio surov, bio je izuzetan profesionalac. Vratio se na ratište i nikakva promjena se u načinu izvođenja njegovog komandovanja nije primijetila” – poručio je Darko.