Ovaj neobičan slučaj desio se u Velikoj Britaniji , 41 godišnji nezaposleni oksfordski diplomant doveo je roditelej pred sud u bizarnom pokušaju da ga finansijski pomažu čitav život.

 

Naime, iako ima diplomu prestižnog Univerziteta ovaj 41- godišnji Faiz Siddqui je potpuno zavisan od svojih roditelja koji žive u Dubaiju. U sudskim spisima koji su isplivali u medijima, Siddiqui se opisuje kao “ranjivo” odraslo dijete sa zdravstvenim problemima, i tvrdi da prestankom izdržavanja njegovi bogati roditelji krše njegova ljudska prava. On nije radio od 2011 godine , besplatno živi u stanu od 1,14 miliona dolara u vlasništvu njegove majke Rakshande (69) i oca Javeda (71) u londonskom Hyde Parku. Osim toga roditelji mu plačaju račune i daju mu 550 dolara džepparca ali su mu zaprijetila da mu neće davati novac zbog ozbiljne svađe koju su imali.

 

Ovo nije prvi put da se Faiz Sidikvi pojavio u medijima. Prije nekoliko godina završio je u vijestima jer je tužio Oxford tvrdeći da mu institucija nije pružila adekvatno obrazovanje, što ga je navodno spriječilo da stekne prvorazrednu diplomu i uticalo na njegovu pravničku karijeru. Gubitak je procijenio na 1,4 miliona dolara, ali sudija je odbacio njegov zahtjev.