U ovom postu vam donosimo jednu jako potresnu ispovijest koja je na veliku žalost veoma česta na našem području , a priča je pronađena na jednoj društvenoj mreži. Pročitalo je dosta ljudi , a večina je onih koji su nacionalistički nastrojeni i žive u periodu kada je na ovim prostorima bio rat odnosno 1992-1995. godinama.

 

Ova porodica je svoju ispovijest napisala koju prenosimo u cijelosti: “Mi imamo sina jedinca, jedan jedini i nemamo više djece. Ali, on je donio odluku da hoće da se ženi sa djevojkom koja nije naše vjere, ona je da kažemo muslimanka, a nama je sve to zajedno palo jako teško, jedva smo se mi kao porodica nosili sa time. Mnogo je prošlo vremena, ali još se nisam pomirili s time, sve mi je teže i teže. Tako da je moja snaha je sada u drugom stanju to smo saznali prije nekoliko mjeseci u petom je mjesecu trudnoće i nosu muško dijete. Naš sin je nju mnogo volio, i on njoj sve odobrava, a kada nam je rekla kako će se zvati dijete, pila sam lijekove za smirenej danima kao i suprug. Oni će njemu dati ime Muhamed, pa samo zamislite to?

 

Kao majka sam odmah rekla sinu da mu ne daju takvo ime, a on se odmah posvađao sa mnom, rekao da je to najmanje bitno, nego a ne bitno da bude i da se rodi zdravo i živo. Onda mi je rekao ako to spomenem snahi da će prekinuti svaku komunakaciju sa mnom, šta da radim? “ – Pisalo je. Koje je vaše mišljenje povodom ove ispovijesti?