Hrvatska pjevačica Severina Vučković ne prestaje da iznosi mržnju prema Srbiji i srpskom narodu prenose srpski mediji. Nakon što je izvrijeđala srpskog Porfirija sada je ponovo napala na Srbe sa one strane Drine , odnosno na sina predsjedništva Bosne i Hecegovine Milorada Dodika, Igora Dodika.

 

Naime, ona je za hrvatske medije izjavila kako je odustala od angažmana da bude dijelom projekta Televizije Una kada je saznala da je ta televizija u suvlasništvu Igora Dodika. Da skandal bude veći ona se u svojoj izjavi brutalno okomila na Milorada Dodika, te je rekla da se tu radi o političaru koji vrijeđa žene i koji ne priznaje genocid u Srebrenici.

 

” Činjenica je da sam dugo pregovarala, imali smo vrlo prijatne radne sastanke i zaista smo dogovorili da ćemo raditi, čak smo krenuli s okupljanjem ekipe. Međutim, onda se u medijima pojavila informacija da je riječ o ”Dodikovoj televiziji”, pa se odjednom samo moje ime počelo pojavljivati uz njegovo. Na kraju se uspostavilo da je zaista riječ o partnerstvu sa porodicom Dodik. Ne želim učestvovati u projektu koji ima veze s osobom koja vrijeđa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid’‘ – rekla je Severina.