Voditeljica Jovana Jeremić je prije nekoliko dana bila gošća u emisiji zajedno sa liderom srpskih radikala Vojislavom Šešeljem kao i ministrom Aleksandrom Vulinom. Naime, jedna od teme emisije je bila i vakcinacija protiv korona virusa.

 

Šešelj je rekao da on smatra da svi zdravstveni radnici koji nisu vakcinisani da bi trebalo da ostanu bez posla na što je Jovana istakla da se ne slaže sa Šešeljevom tvrdnjom.

 

“Mislim da su među antivakserima najopasniji lekari. Njima je odavno trebalo oduzeti licencu ima ih puno. Po našem Ustavu, kao i Ustavima drugih demokratskih država niko ne može pod prijetnjom krivične ili prekršajne sankcije da natjera punoljetnog građanina da se vakciniše, ali postoje drugi načini. Trebalo je na vreme donijeti propise da svako ko je u državnoj službi mora da se vakciniše ili gubi službu. Da svako ko radi u javnim preduzećima mora da se vakciniše. To ne bi bilo suprotno Ustavu, ima pravo poslodavac da postavlja uslove zapošljavanja i da daje dodatne uslove. Da svaki prosvjetni radnik ili svaki medicinski koji se ne vakciniše ostane bez službe, to može”, rekao je Šešelj, a Jovana je dobacila: “Ja se ne slažem”.

 

 

Na to se Šešelj je rekao Jovani: “Ajde malo šuti da ja završim, ja šutim kad ti govoriš”, odbrusio je Šešelj. Međutim, ni Jovana nije ostala dužna Šešelju: “Dobro, ali ja imam pravo da kažem da se ne slažem, nemoj da me ušutkuješ to nije kolegijalno”, poručila je Jovana, a Šešelj dodao: “Znam, ali nema smisla da mi stalno upadaš u riječ.” “Ja samo kažem da se ne slažem s tobom”, ponovila je Jovana.