Oduševit će vas ovaj ručak, a priprema još više jer je prejednostavno.

Priprema

1 kg krompir
so, biber, peršun
200 gr topljenog sira
100 gr sira
250 gr slanine
150 gr paradajza

Sos

300 ml mlijeka
30 gr brašna
30 gr maslaca
so, biber
150 gr sira

Priprema

Skuvan krompir isijecite na kockice, ubacite u posudu, dodajte so i biber pa promiješajte. Pola količine krompira stavite u vatrostalnu posudu i lijepo rasporedite. Isjeckajte slaninu na kockice, dodajte rendani i topljeni sir, paradajz isjeckan i peršun, pa sve promiješajte. Stavite ovu smjesu preko krompira i poravnajte . Odozgo stavite drugi dio krompira koji je ostao. Na puteru propržite brašno, dodajte mlijeko i napravite bešamel. Posolite i pobiberite po ukusu. Prelijte preko musake i pecite na 180 stepeni 20 minuta. Zatim izvadite iz rerne, stavite odozgo sir i zapecite još 10 minuta.