Idealna poslastica ukusnija od svake torte.

Potrebno vam je:

500 ml mlijeka
2 kašike kakao praha
60 g šećera
2 kašičice želatina
50 g čokolade
1/4 kašičice soli

Još:

250 ml mlijeka
2 kašike kakao praha
50 g čokolade
1 kašika kukuruznog škroba
prstohvat soli

 

Priprema

Pomiješajte šećer, kakao, mlijeko i želatin, pa sjedinite sve. Na kraju dodajte so. Stavite da se kuva i sve vrijeme mješajte. Posle nekog vremena dodajte čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Procijedite u kalup , pa ohladite prvo na sobnoj temperaturi, pa stavite u frižider na 2 sata. Pomiješajte mlijeko kakao, skrob i so. Dobro promiješajte i dobijenu tečnost procijedite u šerpu. Kuvajte krarko uz miješanje, pa dodajte čokoladu i kuvajte dok se ne istopi. Isijecite kolač na kocke i preko sipajte čokoladni preliv.