Odličan desert na brzinu, predivan čokoladni tart!

Isprobajte i vi ovaj predivan čokoladni tart!

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

2 šolje brašna

1 šolja slatke pavlake

1/2 šolje mlijeka

1 i 1/2 šolje mlijeka

2 kaš. šećera

2 kaš vode

pola kaš. soli

120 ml maslaca

1 jaje + 2 kom jaja

 

Pomješajte dvije šolje brašna, 2 kaš. šećera i so. Umjesite pa dodajte otopljeni maslaca, pa mjesite dok ne dobijete ujednačene mrvice.  Zatim dodajte jedno žumance i 2 kaš. vode. Umjesite kompaktno tijesto, pa napravite tijesto u obliku loptice i stavite tako umotano u foliju da odstoji pola sata.

Poslije pola sata, zavlajte i obložite kalup sa tijestom. Pecite tijesto na 180 stepeni oko 30 porkiveno folijom, nakon toga, otkrite foliju i pecite još 8 min.

U šerpi zagrite pavlaku do ključanja, pa skinite i dodajte čokoladu da se otopi, pa dodajte šećer i pola kaš. soli. Zatim umitete dvoje jaja i dodajte u pavlaku i dobro izmješajte, pa onda  istresite sve na koru rasporedite, zatim pecite na 190 stepeni oko 15-20 dok povečina ne bude kruta.