Odličan desert na brzinu, predivan čokoladni tart!
Isprobajte i vi ovaj predivan čokoladni tart!
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
2 šolje brašna
1 šolja slatke pavlake
1/2 šolje mlijeka
1 i 1/2 šolje mlijeka
2 kaš. šećera
2 kaš vode
pola kaš. soli
120 ml maslaca
1 jaje + 2 kom jaja
Pomješajte dvije šolje brašna, 2 kaš. šećera i so. Umjesite pa dodajte otopljeni maslaca, pa mjesite dok ne dobijete ujednačene mrvice. Zatim dodajte jedno žumance i 2 kaš. vode. Umjesite kompaktno tijesto, pa napravite tijesto u obliku loptice i stavite tako umotano u foliju da odstoji pola sata.
Poslije pola sata, zavlajte i obložite kalup sa tijestom. Pecite tijesto na 180 stepeni oko 30 porkiveno folijom, nakon toga, otkrite foliju i pecite još 8 min.
U šerpi zagrite pavlaku do ključanja, pa skinite i dodajte čokoladu da se otopi, pa dodajte šećer i pola kaš. soli. Zatim umitete dvoje jaja i dodajte u pavlaku i dobro izmješajte, pa onda istresite sve na koru rasporedite, zatim pecite na 190 stepeni oko 15-20 dok povečina ne bude kruta.