Jako ukusan i fin šareni kolač sa pudingom. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za koricu:
pet komada jaja
pet supenih kaš. šećera
1 vanilin šećer
3 supene kaš. ulja
3 supene kaš. vode
3 supene kaš. mlijeka
3 supene kaš. krušnih mrvica
1 pzp
4 i 1/2 supene kaš. brašna
prstohvat soli (za bjelanjke)
1 vrećica vanil šećera (za bjelanjke)

Krema I:
2 pudinga od jagode
600 ml mlijeka
2 vanilin šeć.
4 supene kaš. šećera

Krema II:
2 pudinga od čokolade
600 ml mlijeka
100 grama čokolade za kuhanje
1 vanilin šeć.
5 supenih kaš. šećera
2 supene kaš. ruma

Karamel:
5 supenih kaš. šećera

Preljev:
2 preliva za kolače bijele boje
4 supene kaš. šećera
pola litra vode

i još:
i ruma za koru

Za koricu odovjite zumanjeke i bjelanjek, pa umjesite žumanjke sa šećerom i vanil. šećerom, pa onda dodajti vodu, ulje, mlijeko, mrvice i brašno sa praškom za pec. Dobro umjesiti pa dodati čvrsti snijeg od bjelanjak. Lagano sjedinit pa istresit na pleh peci na 180 stpeni oko 15 min. Kad se ispeče i ohladi prepolovite koru.

Za kremu I skuhajte puding sa šećerom u 600 ml mlijeka.
Za kremu II skuhajte puding sa šećerom i u gotovu kremu dodajte čokoladu i dvije kaš. ruma.
Za karamel otopite pet kašika šećera dok ne donijete žutu karamel boju.

Slaožite kolač tako sto na prvu koru pospete sa malo ruma, stavite karamel, pa kremu I, kremu II, pa drugi dio biskvita i preko bijeli preliv za kolač koji skuhate po upustvu.