SAMO JEDNA NAMIRNICA IZLIJEČIT ĆE SVE OVO – poznata vam je ali niste znali da i ovo može da izliječi !

U nastavku vam nudimo čeitri recepta od samo jedne namirnice koja liječi četiri bolesti. U pitanju je crni luk a o kojima je problemima riječ pročitajte :
Upala uha : Ako patite od bolne i učestale upale uha, ili su vam  začepljena od viška nakupljene masnoće , pokušajte slijedeće: prije spavanja u uho stavite srce iz luka (onaj srednji dio). Garantujemo da ćete se ujutro probuditi preporođeni upravo zahvaljujući anti-upalnim svojstvima u crnom luku.

Liječenje kašlja : Možda  vam je baka kao malim davala ovaj sirup kada ste kašljali ? Upravo mnogi ga pamte kao nešto sa  veoma ružnim ukusom, ali jedno je sigurno i to da  skoro  ne postoji bolji lijek protiv kašlja! Potrebno je napraviti miks od  šećera i luka i ostaviti ga da prenoći. Luk nemojte sjeći, već ga čitavog “potopite” u šećer i ostavite da se šećer skroz istopi kako bi dobili sirup.

Uklanjanje ožiljaka : Sve što trebate  jeste da iscjedite iz luka što više soka. Naša preporuka je da ga izblendate i zatim procjedite kroz cjediljku za čaj ili gazu. Ovom “čarobnom vodicom” mažite ožiljke stalno i svakodnevno. Garantujemoda će  vam  se trud isplatit.

Dvostruko brži rast kose : Ako želite da vam kosa što brže naraste važno je  da koristite crveni luk, jer je on mnogo efikasniji u ovom zadatku. Utrljajte sok od luka na tjeme i ostavite da odstoji 15 do 30 minuta . Na ovaj način podstaći ćete  brži rast kose, te će vam  kosa  biti zdrava i  gusta .