Ponovo je finalista takmičenja Zvezde Granda, Sadik Hasanović u centru pažnje. Podsjećamo za njeg se saznalo da je on zajedno sa ocem pjevao pjesmu o pokoljenu srba a nekoliko je pjesama i posvetio Naseru Oriću.

 

Naime, mnoge poznate ličnosti su stale na stranu Sadika međutim ima i onih koji su protiv njega , pa je Sadik je odlučio da se ponovo oglasi na svom profilu na Instagramu, a njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“Potičem iz porodice koja ima dugogodišnju muzičku tradiciju. Moj đed je bio violinista, otac pjevač… Ja sam nastavio s pjevanjem, kako kod nas kažu s koljena na koljeno.

Ali, ako neko od mene očekuje da biram između oca i porijekla, umjesto uspješne karijere, ja bez dileme biram ono prvo, oca, porodicu i moje porijeklo, a pjevati nikada prestati neću! Ovih dana me brutalno napadaju. Znam, teško je nas na Balkanu pomiriti, čini mi se da to ne može niko, pa neću ni ja, a volio bih da mogu. Isto tako moja misija nije da mirim Balkan nego da odem u Beograd i pokažem svoje muzičke sposobnosti i to sam ulaskom u finale „Zvezde Granda“ dokazao.

A sada malo surove istine… Nije ovaj mladić, onda dječak Sadik, rođen u Švajcarskoj, a danas živi u Srebreniku, zato što je htio da tako bude, već je u Srebreniku zato što su mu oca i majku iz Srebrenice, protjerali u julu 1995. godine i oko toga neću nikome da se pravdam. To od mene ne očekujte. Vidim, sada sam postao i politička tema, svi se utrkuju da me optuže kako sam neke izdao, a neke uvrijedio i kupe poene na meni. U politiku se ne miješam, to me ne interesuje. I ovo želim reći javno, bez obzira šta ko o tome misli. Ja se ne odričem moje zemlje Bosne, moje Srebrenice i moga Srebrenika. Ni za šta, pa ni za uspješnu karijeru. Ali i dalje sam na stanovištu da poštujem Srbiju, onu Srbiju koja je spremna da idemo dalje, a ne onu koja je spremna da nas vrati u devedesete. S ovim stavljam tačku na sve i ovo je moje zadnje izjašnjenje na ovo sve.”, napisao je Sadik u svom obraćanju na svom profilu.