Sadik Hasanović i dalje nastavlja da vrijeđa Srbju nakon odluke da mu se zabrani ulazak zbog pjevanja nacionalističkih pjesama i govora mržnje. On je na svom Instagram profilu podijelio nekoliko neprimjerenih komentara i uvreda.

 

” Grozno! Kako vas, politička bagro, nije sramota? Jednom divnom, mladom, kulturnom momku da lomite krila. Njegova produkcijska kuća je u Beogradu. Živio je on i prije te vaše “velike Srbije”. Živjeće i dalje. Od malih nogu se bavi muzikom i od toga živi. I pomoću vaše sabotaže i linča on postaje miljenik naroda. Decenijama, bagro, maltretirate bošnjački narod. Nijedan snimak ne postoji da je pjevao nacionalističke pjesme. Iz Sadikovih usta se nije čula nikada nijedna nacionalistička pjesma. Sve i da je pjevao, pjevaju i srbijanski pjevači mnogo gore, pa je to vama “top”. Niko ih ne dira” – glasila je jedna od najgnusnijihh poruka podrške, koju je Sadik podijelio.

 

Ista osoba izvrijeđala je i pjevačicu Cecu Ražnatović. ” Živite u istoj zemlji sa ženom ratnog zločinca, ta vam žena pjeva, ona je vaša “srpska majka”. Je*em li vam srpsku majku Ražnatović. Ratni zločinci hodaju slobodno, žive najnormalnije, koji bi trebalo doživotno da budu iza rešetaka, a vi doživotno zabranjujete Sadiku da ulazi u Srbiju. Sram vas bilo. Sadik je kvalitetan momak, uspješan i biće velika zvijezda” – pisalo je u ovoj poruci na Sadikovom Instagram storiju.

 

Hasanović se ovim povodom oglasio za medije. ” Stojim iza svega. Ja svoje mišljenje ne mijenjam, pa ni o tome da je Pazar kao moj Sandžak. Ne znam šta tu nije jasno. Hvala svima koji me podržavaju sa svih strana, a takvih je mnogo, mnogo više nego onih koji se slažu sa sramotnom odlukom da ne mogu doživotno preko granice” – završio je neljubazno.