Naravno i ove subote se bavimo vijestima iz regije kao  i balkanskog područja, a kada pričamo o Bosni i Hercegovini, ne smijemo nikako da smetnemo sa uma Milorada Dodika, koji je obilježio prošle dvije sedmice sa skandalom u koji je bio uključen. Ako možda niste čuli već prije, Dodik je primio rusku delegaciju na čelu sa Sergejom Lavrovm, pa mu je u toj prilici poklonio ikonu, za koju se kasnije uspostavilo da je ukradena.

Od tog ttrenutka je izbio veliki skandal u javnosti, a možda ne bi bio toliki skandal da u to nije uključen i veliki čovjek države Bosne i Hercegovine i to jedan od 3 članstva predsjedništva? Vrlo dobro svi znaju da Bosna i Hercegovina dobro ne kotira u cijelom svijetu, a sa ovim skandalom će da padne ispod Kosova i Albanije, ako može niže?

Danas on ponovno oglasio pred novinarima, jer je danas dan Republike Srpske, rekao je ovim putem da novi predsjednik Amerike Džo Bajden ništa dobroga neće donijeti za Bosnu i Hercegovinu. On je uvjerenja kako će on napraviti da Bosna i Hercegovina jednostavno nestane, dok će Republika Srpska da opstane i da bude još jača nego prije.  Bakir Izetbegović nema šta da traži u Banja Luci, dok isto tako misli da nema šta da traži u Sarajevu. Banja Luka je grad iz Republike Srpske, a ne iz Bosne i Hercegovine.