Prošlo je više od dvije godine od tragične smrti kralja narodne muzike Šabana Šaulića. Naime, posle toliko vremenea sada je se ponovo pokrenula priča oko njegove smrti , a oglasila se i supruga Šabanovog klavijaturiste i vozača, Ružica Kerić.

 

Ružica je izniejla svoje veliko razočarenje zbog činjenice da je Alsin Levent koji ima 26 godina izazvao sudar suđenje ponovo pomjereno zbog situacije u svijetu.
Izjavila je da je mnogo ljuta, krenula je da zove sve redom da je čak došla i do glavnog sudije, a on je njoj rekao da bi suđenje trebalo da bude u septembru ili u oktobru mjesecu. Ponovno je sada šokirnaa što su pomjerili suđenje, a posebno je ljuta što su tu informaciju prvo dobili mediji, a nisu porodice nastradalih. Kako kaže ne smije da se nervira jer je majka troje djece. Ružica više nikom ne vjeruje ni sudu, ni policiji. Ima nove informacije koje želi da istraži ali neće nikog da optužuje bez dokaza.

 

Tvrdi da je Turčin koji je dao izjavu te ga ne terete. Misli da je dobro odglumio sve. ražila je da izuzmu sve kamere ispred hotela da ih pregleda, kako bi se utvrdilo da li je tu bilo još nekih sumnjivih automobila, da li je neko pratio Mirsadov auto? On je bio iskusan vozač i nikada nije pravio ni jednu grešku.