Svi sanjamo da imamo više novca, a to je ustvari energija koja dolazi i odlazi. Ruski psiholog Ana Kirjanova savjetuje kako da privučemo bogatstvo: “Prvi potez jeste da nikada ne mrzite novac i da ne gajiti prezir prema bogatim ljudima. Umjesto da imate negativan stav prema novcu, razmislite kako nam novac može pomoći da svijet učinimo boljim mjestom i učinimo dobre stvari za ljude kojima je to zaista potrebno.”

 

Ona kaže da novcu trebamo da pristupamo sa poštovanjem. Ona smatra da ukoliko dugo radimo na nekom poslu a nema promjene onda treba da mjenjamo taj posao. Kako kaže Ana Kirjanova – “Ne pecajte losos u jezeru u kojem ga nema. Ma koliko se trudili, ne možete ga uhvatiti. Bolje je da ga potražite na drugom mjestu.” Također njen savjet je i da komuniciramo sa uspješnim ljudima jer su ljudi programirani da uče iz tuđeg iskustva.

 

Istakla je i koliko je tokom procesa privlačenja novca važna i vizualizacija.
“Ponašajte se kao da već imate ono što želite da imate.” Na primjer, ako želite da da imate automobil, već unaprijed razmišljajte kako ga imate i kako on uskoro stiže u vaš život. Vi počinjete da vjerujete da će se vaš auto iz snova pojaviti u vašoj garaži. Ovo nije ludost, već princip vizualizacije koji je star već stotinama godina. Naravno, važno je da zamislite ono što je zaista dostižno.