Ovaj recept za ruski melem daleko je poznat i jednostavan za napraviti!

Rusku melem odličn je za niz bolesti i oboljena!

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

400 ml maslinovog ulja

1 jaje kuhano

60 grama pčelinjeg voska

Procjedite maslinovo ulje. Pa ga stavite u šerpicu zjedno sa voskom, a prije toga ogulite jaja i izvatite žumance. Žumance onda izgnječite što više.

Nakon što se vosoka otopi u ulju dodajte malo žumancete umješajte dobro, pa cim ulje počne da kvrči i da se pjeni skinite ga, pa ponovo vratite na ringlu i tako sve dok ne dodate cijelo žumance postepeno.

Nakon što se to zavrsili odmah smjesu procjedite u teglu, par puta promješajte da vam se vosak ne slegne na dno. Nakon toga teglu zatvorite, čuvajte na hladnom mjestu.

Ako se mast koristi za obloge onda je neohodno zagrijati na pari do 40 stepeni i onda staviti kao oblogu.

 

Mast se koristi za gnojnu anginu, upalu grla, upalu krajnika tako što uzmete jednu jednu malu kaš. masti u usta i po malo topite u grlo, a upredo stavite i oblogu na vrat. Proces ponavljate dva do tri puta.

Za probleme sa crijevima, čireve, bol u želcu i bronhitis, uzimajte tri puta na dan po pola male kašikice ove masti.

Za opekotine, bolove u zglobovima, rane i zubobolju, mast stavite i namažite na oboljeno mjesto i zamotajte preko noći. a kod zubobolje maže se direkno na zub i desni.

Za hemeroide namočite tampon od gaze i stavite ga u anus preko noći da djeluje, postupak ponavljate do 8 dana ili kraće ako brže djeluje.