Idealno jelo za cijelu vašu porodicu.

Potrebno je :

  • 1 luk
  • 300 g pečuraka
  • 1 paprika
  • 300 g blitve/spanaća
  • mast

  • so i biber
  • sušeni paradajz
  • 200 ml pavlake za kuhanje
  • 100 g plavog sira
  • bijeli luk u prahu
  • 800 g pilećih grudi

Priprema:

U tavi izdinstajte luk, papriku i pečurke. Dodajte spanać, pa nastavite dinstanje. Sipajte pavlaku za kuhanje, posolite, pobiberite, dodajte bijeli luk u prahu, izmrvite plavi sir unutra. Dodajte sušeni paradajz i sačekajte da se povežu sastojci. Napravite džepove na pilećem fileu, zasjecite po sredini, ali ne do kraja. Napunite dio sosom, i čačkalicama zatvorite otvore. Pržite meso na srednjoj vrati. Okrećite sa svih strana. Kad je gotovo servirajte na tanjir i prelijte meso ostatkom sosa.