Jednostavan ručak koji se sastoji od pljeskavica i krompira. Odličan recept da pripremite pljeskavice. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za pljeskavice:
zavisno za koliko osoba je obrok za 4-ro potrebno vam je 500 gr mljevenog mesa
1-2 čehna bijelog luka
sol, biber
1-2 jaja

Za krompir:
4-6 većih krompirića
4-6 čehni bijelog luka
vegeta, kopar, crvena paprika, biber, sol

Prvo pripremite krompir. Ogluite i polovite ga pa stavite u vatrostalnu tepsiju ili običnu pouljite, dodajte začine i sve dobro izmješajte. Onda dodajte par čeha b. luka sa korom i ispecite dok ne porumeni. Ja obicno pečem oko 30-40 min na temp. 200stepeni
Kad je krompir pri kraju pripremite i pljeskavice. U zdjelu stavite mljeveno meso, dodajte sitno isjeckan b. luk i sol i biber, po želji i malo vegete (ja nekad stavim i malo čilija), zatim stavite i jaja i izmješajte viljuškom ili kašikom fino. Zagrijte tiganj sa malo ulja, i sa kašikom sipajte smjesu tako da pravite kruguće (slično kao kad radite uštipke). Ispečene pljeskavice stavite na ubrus da upiju masnocu.

Kada je sve spremno poslužite sa lukom ili prasom. Za obicno malo po uljim, stavim sol i biber i zakiselim sa limunom.
Prijatno!