Jednostavno, fino i ukusno. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci za dvije osobe:

200 grama mljevenog mesa
2 kom jaja
malo vegete, soli i bibera
200 do 300 grama prokulica
50 grama sira edamera
persuna
ulje
voda

U dublju tavu ulite malo ulja, prodinstajte prokulice pazite da ne zagori i začinite ih sa soli, biberom, vegetom i peršunom. Pa dolite jednu veću šolju vode i kuhajte ih 15 min., po ptrebi dolite još malo vode.

*U međuvremenu pripremite pljeskavice.** Kad voda ispari i ako su prokulice mekane onda su gotove, pa im dodajte malo naribanog sira i izmješajte da se otopi.

Umjesite meso sa jajima i začinite. Smjesa je rijetka pa stoga je pečete na zagrijanom ulju u tavi, a meso zahvatite kašikom i spuštajte na ulje, sačekajte da se dobro zapeče i onda prevnite na drugu stranu.

Sve zajedno servirate uz zelenu salatu. Prijatno!