Krompir iz rerne će svi voljeti.

Potrebno vam je:

350 gr mljevenog mesa
1 glavica crnog luka
150 gr suve slaninice
3 jaja
ulje
biber so
crvena mljevena paprika
500 gr krompira
200 gr kisele pavlake
2 jaja
50 ml mlijeka
peršunov list

Priprema

Na ulju popržiti slaninu isječenu na kockice pa kad se istopi ubaciti sjeckan luk i prodinstati. Dodati mljeveno meso pa nastaviti dinstatiti. Skinuti sa vatre dodati soli biber papriku i 1 jaje. Umutiti posebno jaja dodati pavlaku i mlijeko pa izjednačiti. Krompir očistiti pa isjeći na tanke krugove posoliti pobiberti i dodati malo crvene paprike. Tepsiju premazati uljem. Na dno poredati sav krompir pa ga poravnati. Preko krompira dodati meso izravnati a preko mesa umućena pavlaka. Narendati malo kačkavalja sjeckanog peršuna i poredati nasječenu suvu slaninu. Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min.