Jako ukusan i fin rolat, sigurno će vas oduševiti. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
Za koru:
3 kom jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. mlijeka
4 kaš. oštrog brašna
2 kaš. kakaoa
1/2 praska za pcivo
4 kaš. ulja
Krema:
1/2 litra mlijeka
8 kom bronhi bombona
100 grama šećera
50 grama škrobnog brašna
50 grama oštrog brašna
125 grama maslaca
50 grama čokolade za kuhanje
Ostalo:
smeđi šećer u prahu ili čok. glazura

Pjenasto umutite jaja sa šećerom dodajte im mlijeko i mutite, zatim dodajte pomješano brašno sa kakom i praskom za pecivo i lagano umutite, pa pri kreju dodajte ulje i umjesite.
Pecite na 180 oko 15 do 20 min. Smjesu istresite na obloženi pleh. Kad je kora gotova odvojite je od papaira pa urolajte u vlaznu krpu.

Krema:
Izradite od 200 ml mlijeka, brašna, škrob. brašna i šećera pjenačom smjesu bez grudvica. A preostalih 300 ml stavite bombone i kuhajte dok se ne otope, pa u tu smjesu dodajte predhodnu i kuhajte kremu dok se ne zgusne. Kad se krema malo ohladi dodajte maslac predhodno izrađen. Pa kremu podjelite na dva dijela. I jedan dio dodajte otopljenu čokoladu.

Pa Odmorajte koru i mažite kremu prvo jednu pa drugu i onda urolajte, ohladite i onda ukrasite po želji sa čokoladom bijelom ili crno ili šećerom u prahu.