U današnjem postu vam donosimo jednu jako zanimljivu priču, a radi se o porodici iz Turske koja se sa odmora iz domovine vraćala kući. Naime, oni su na pumpi benzijskoj zaboravili svoju kćerku,a njen nestanak primjetili su nakon više od 130 kilometara pa su alarmirali policiju koja je obavijestila koelge da se dijete zbrine dok se oni ne vrate.

 

Prema nezvaničnim saznanjima ovo se desilo 7. avgusta oko 7.45 minuta gdje su stali na kratko da odmore. “Djevojčica i njen brat su spavali na zadnjem sjedištu automobila kada su roditelji napustili vozilo. Tokom njihovog odsustva i četrnaestogodišnjakinja je izašla iz kola ali se mimoišla sa ocem i majkom. Oni su ušli u automobil i nastavili put a da im djeteta nema primjetili su tek nakon 130 km, kada se dječak probudio i rekao im da mu je sestra nestala”, navode sagovornici.

 

Roditelji su brzo otišli u policjsku stanicu i zatrazili pomoć. “Policijski službenici odmah su otišli na benzinsku pumpu i zatekli tinejdžerku kako sjedi na klupi. Kod sebe je imala putnu ispravu, pa je potvrđeno da se radi o maloljetnici koju roditelji traže. Policajci su ostali uz djevojčicu sve dok je roditelji nisu preuzeli i nastavili put”, kaže izvor.