RIŽOTO SA GRAŠKOM – PRAVO LJETNI OBROK KOJI ĆE VAS DUGO DRŽATI SITIM!

Jednostavno ukusan i fin rižoto sa graškom, odlično se slaže uz piletinu ili teletinu!

SASTOJCI SU :
1 glavica luka
2 čehna bijelog luka
40 gr maslaca
400 gr riže okruglog zrna
prstohvat šafrana (mljevenog)
100 ml bijelog vina
425 ml povrtnog temeljca
400 ml vode
300 gr graška
5 kašika naribanog parmezana
sol
mljeveni biber

PRIPREMA:
Oguliite i nasjeckajte crveni i bijeli  luk pa ih malo propirjajte u loncu na 20 gr otopljenog maslaca.
Rižu pospite šafranom, uspite je u lonac, polijte  sa vinom i ostavite da prokuha i ostavite da kuha dok vino ne ispari.
Zatim je podlijte sa  100 ml temeljca i vode pa je uz stalno miješanje kuhajte dok ponovno ne upije svu  tekućinu.
Nastavite dolijevati i kuhati rižu dok ne omekša. Kuhajte je oko 15-18 minuta. Na kraju dodajte grašak i kuhajte  oko 4 minute.
U već gotov rižoto umiješajte 3 kašike parmezana i ostatak maslaca, pbiberite, posolite  i poslužite posutog sa ostatkom parmezana.