Riblja čorba – nije muzička grupa nego jako ukusan obrok

Jako ukusna i kvalitetna čorba koja će vas pravo oduševiti kao i vaš stomak. Riba je izuzetno dobra namirnica zbog kvalitetnih omega 3 masnih kiselina i najveći nutricionisti preporučuju da se ona konzumira barem jednom sedmično. Pravo fina i lagana čorba za ljubitelje riba

Sastojci: (5 osoba)

2 fileta oslića,
3-4 glave od riba koju imate,
1 veća mrkva,
1 veći krompir,
1 šaka riže,
vegeta, sol, papar, peršin,
Mediteranska mješavina,
bosiljak,
1 limun,

čorpa 1 - Copy

Priprema:

1.U 1,5 litru vode staviti glave riba da se kuhaju a kad se skuhaju nekih 15-ak minuta, zatim tu vodu procijedimo u drugi lonac (radi kostiju) pa u procijeđenu vodu dodati šaku riže, mrkvu isiječenu na tanke kolutove, krompir isiječen na manje komadiće, pelat paradajza, komadiće oslića bez kostiju, vegetu, sol, biber te sok od jednog limuna, pa onda kuhamo dok juha ne bude gotova, odnosno dok riža u čorbi ne bude skuhana.

Na kraju dodati peršun i po želji začinske trave pa kuhati još 2-3 minute. Prilikom kuhanja probajte okus i uredite ga po vašoj želji, jer netko voli ljuće, neko malo slanije itd, a tko voli može još staviti i malo mljevenog chilija.