Žena po imenu Beth Gardner rekla je svojoj kćerci da isprazni pastu za zube na njir. Ona to nije napravila iz dosade već da bi kćerku pripremila prije polaska u školu i time nauči životnu lekciju. Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

 

“Moja kći sutra kreće u školu. Kupili smo nove uniforme, uredili smo njezin ormarić i iznenadili smo je novim ruksakom. Ali, večeras, prije odlaska na spavanje, odradili smo još jedan zadatak, puno važniji od ostalih”, napisala je Amy uz fotografiju tanjura sa zubnom pastom.

“Nakon što je Breonna istisnula svu pastu za zube iz tube, rekla sam joj da svu pastu vrati u tubu. Govorila je: ‘Ali, ne mogu’ i ‘Neće biti isto kao prije.’ Pričekala sam da kaže sve što ima, a onda sam odgovorila. ‘Sjećat ćeš se ove paste za zube do kraja života. Tvoje riječi imaju snagu života i smrti. Kada kreneš u školu, shvatit ćeš koja je težina tvojih riječi. Imat ćeš priliku izgovoriti riječi kojima ćeš nekoga povrijediti, poniziti, oklevetati. Također ćeš imati priliku koristiti riječi koje će druge izliječiti, ohrabriti, inspirirati, pokazati im da ih voliš. Baš kao pasta za zube, jednom kada izađu iz tvojih usta, ne možeš ih vratiti natrag. Pažljivo biraj svoje riječi, Breonna. Kada drugi ne vode računa o tome što govore, ti budi ona koja će birati što će reći. Svakog jutra biraj da iz tvojih usta izlaze samo pozitivne riječi. Neka te ljudi znaju po nježnosti i suosjećanju. Iskoristi svoj život da udahneš život svijetu kojem je tako očajnički potreban. Nikada, nikada nećeš požaliti što si izabrala ljubaznost.”

Poruka ove žene je postala hit , oduševila je mnoge mame , a podijeljena je ukupno 720.000 puta i sve su reakcije bile pozitivne.