Ovu priču su prvi objavili meksički portali Gvatemali gdje je se i desio ovaj zločin. Naime, njeg je počinila medicinska sestra Nena de Maarija koja je radila u jednoj bolnici u glavnom gradu i to na kovid odjelu. Nena je bila glavna sestra koja je vršila prijem pacijenata u bolnicu kao i vodila računa o njihovoj imovini i odjeći.

 

Naime, ona je kod dva paijenta vidjela u novčaniku veliku količinu novca kao i zlatno prstenje. Pošto je Nena i njena cijela porodica bili su financijski loši, ona je odlučila da uradi jednu užasnu stvar. Dok su ta dva pacijenta bila na intezivnoj njezi, ona je ukrala njihovu imovinu, pa je poslije ih ugušila sa jastukom i svojim kolegama rekla da su preminuli od komplikacija sa virusom korona, ali u sobama nisu bile kamere i bila je potpuno sigurna, da će proći nekažnjeno. Ona nije razmišljala da se nalazi u sobi i treća osoba koja je to sve vidjela. Poslije 15 minuta treći je sa teškom mukom ispričao šta je ona uradila.

 

Oni mu nisu povjerovali, ali policija jeste i nakon toga su priveli Nenu na saslušanje i na kraju je morala da prizna. Cijela se istina saznala upravo zbog bolesnika koji je ležao u istoj sobi, iako je on bio jako bolestan i nije mu bilo jasno zašto je to ona uradila, ipak je prijavio slučaj policiji