Odličan kao preliv za meso i zapečena jela! Za ovaj recept potrebni su vam sljdeći sastojci:
pola litra mlijeka
80 grama margarina ili putera
3 kaš. brašna
jedno žumance
1/4 kašikice miškantnog orašćića
sol
U šerpici na puteru propržite brašno uz mješanje, pa dodajte mlijeko i dobro umutite sa žicom za mućenje da ne bude grudvica, pa dodajte muškantni orašćić, sol i kuhati dok se masa ne zgusne i sve to uz konstantno mješanje. Pa zatim dodajte žumance i dobro umjesite pa skinite sa vatre. Ovaj bešamel možete koristi kao preliv mesu, gljivama, kormpiru i svim zapećenim jelima.
[…] Ukusne polpete od mljevenog mesa iz rerne oduševit će vas. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci: Za polpete: 500 grama mljevenog mesa 5 kašika pahuljica (zobenih) 200 ml mlijeka dvije mrkve glavica crvenog luka tri čehna b. luka pet krompira jaje biber, so, vegeta 2 kaš. ulja Za umak: klik na link BEŠAMEL SOS […]
[…] Za pripremu BEŠAMEL sosa izradu recepta pronađite OVDJE! […]
Comments are closed.