Nakon skandala koji je izbio kada je otkriveno da se finalista takmičenja Zvezde Granda , Sadik Hasanović slikao sa ratnim zločincem kao i da je pjevao o klanju Srba.

 

Tako se Naser Orić našao u centru skandala nakon dugo vremena. Naser je se oglasio te otkrio da Sadik nije jedini koji se slikao sa njim, pa je spomenuo Brenu i Bobu “Ko se fotografisao sa mnom, gdje se fotografisao, ako vas baš zanima, ima ih dosta. Šta bi s Lepom Brenom? I ona se slikala sa mnom, pa i Boba Živojinović”, otkrio je Naser. Dodao je i da kada dođu u Bosnu slikaju se a onda tamo kad dođu podviju repove.

 

Oriću su se zgadili takvi likovi i više ga uopšte ne treba niko da pita. Sada je otkrio da je njega Lepa Brena molila za pomoć, “-Lepa Brena nije smjela doći u Sarajevo. Molila je mog rođaka Emira Hadžihafizbegovića da pomogne Bobi i njoj. Bili su tada njih dvoje u Zetri, pa se posle kao ne sjećaju. Ima njih dosta, nisu oni jedini, nego godine prolaze, pa se svega ne mogu sjetiti”, zaključio je Naser.

 

Prokomentarisao je i pjesmu koju je pjevao Sadik a čiji tekst glasi: Ej, ko na Božić u Kravicu dođe – Naser Orić, nije Karađorđe. Mjesto popa što sveti vodicu, došetao Naser u Kravicu”. Orić je rekao da nije sramota niti zločin pjevati o tome, a ono što je posebno zastašujuće jeste to što je Naser naziva vojnim ciljem masakriranje uglavnom civilnog stanovništva.