Krizni štab za suzbijanje epidemije koronavirusa donijeo je odluku da ugostiteljski objekti mogu raditi samo do 21h.

 

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i član Kriznog štaba za borbu protiv korona virus, dr. Darija Kisić Tepavčević rekla je da su nove odluke donesene i da nisu nikoga iznenadile.
” Sada je i sezona respiratornih infekcija i mi se susrećemo sa porastom učestalosti broja oboljevanja i pritiskom na zdravstveni sistem. Osam mjeseci pričamo jedno te isto. Ponoviću: osnovne mjere su nošenje maske i fizičko distanciranje. Kada smo analizirali uzrast osoba koje su najčešće oboljevale, to su osobe koje su radno sposobne, koje su najviše izlazile i išle na proslave “ – navela je dr Kisić-Tepavčević.

Ona je rekla da proslave ove godine moraju da budu drugačije i da moramo da budemo strpljivi.
” Mnogo strože mjere su donijete u većini drugih zemalja. Sada se kod nas ograničio rad svih objekata do 21 sat, od čega su izuzete benzinske pumpe, apoteke i dostave hrane  “– napomenula je ona, te dodala:
” Posle dvije nedelje ćemo videti kakvo je stanje i da li je potrebno dalje pooštravanje. To znači dalje ograničavanje rada objekata. Dakle, ako je sad do 21 čas, može do zatvaranja da dođe ranije. Vidjećemo za dvije nedelje” – kaže doktorka.