Prema saznanjima ruskih medija predsjednik Rusije, Vladimir Putin se kupa u krvi iz rogova jelena kako bi se podmladio. Također se tvrdi da se šef Kremlja sa neobičnim lijekom koji se dobila bolnim procesom sakaćenja životinja. Putin je 2000. godine prvi put isprobao kupku sa ekstraktom krvi iz rogova altajskog jelena.

 

Iako nema dokaza, niti da je krv jelena podstiče podmlađivanje piše se da je Putin pristalica ovi metoda. . Podsjećamo također je objavljenoo da ruskog predsjednika u stopu prati specijalista za r ak štitne žlijezde, kao i da se od naroda krije njegovo zdravstveno stanje. Jedna istraživačka kuća navodi da Putin nije jedini koji koristi ovaj tretman i da je on popularan u elitnim krugovima Kremlja.

 

“Ekstrakt iz rogova jelena djeluje kao jak tonik, posebno za potenciju muškaraca. Jača kosti, mišiće, zube, vid i sluh, liječi pleuritis, upalu pluća, astmu, bolove u zglobovima, osteoporozu i probleme sa kičmom”, navodi se u reklami jedne farme sa Altajskih planina koja prodaje ovaj preparat.