Punjenje sa francuskom salatom i mekanim lisnatim tijestom je kombinacija koja će vas oduševiti!

Fino i ukusno, lisnate rolnice sa punjenjem od povrća.

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

jedno pakovanje lisnatog tijesta
jedno jaje

Za nadjev:
12 kaš. gotove francuske salate za 12 rolnica

i još:

malo maslaca za namakanje kalupa.

Lisnato tijesto odmrznite malo, pa razvljate debljine pola cm. Zatim tijesto isjecite u trakice dužine 2,5 cm. Odvojite bjelanjak i žumanjak. Pa onda bjelanjak preamžite u duž jedne strane isječene trakice za rolnicu.

Kalupe za roolnice namočite i namažite sa maslacem. Zatim preko kalupa onotajte tijeto tako da dobijete rolnicu, zatim stavite namotanje rolnice na kalupo obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 min. Rolnice gotove odmah skinite sa kalupa malo ohladite. Pa onda punte sa francuskom salatom.