Punjenje sa francuskom salatom i mekanim lisnatim tijestom je kombinacija koja će vas oduševiti!
Fino i ukusno, lisnate rolnice sa punjenjem od povrća.
Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
jedno pakovanje lisnatog tijesta
jedno jaje
Za nadjev:
12 kaš. gotove francuske salate za 12 rolnica
i još:
malo maslaca za namakanje kalupa.
Lisnato tijesto odmrznite malo, pa razvljate debljine pola cm. Zatim tijesto isjecite u trakice dužine 2,5 cm. Odvojite bjelanjak i žumanjak. Pa onda bjelanjak preamžite u duž jedne strane isječene trakice za rolnicu.
Kalupe za roolnice namočite i namažite sa maslacem. Zatim preko kalupa onotajte tijeto tako da dobijete rolnicu, zatim stavite namotanje rolnice na kalupo obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 15 min. Rolnice gotove odmah skinite sa kalupa malo ohladite. Pa onda punte sa francuskom salatom.