Svima je poznato da se komarci hrane ljudskom krvlju. Ali kako tvrdi doktor Branislav Nestorović oni nas neće ujedati ako zadržimo organizam u baznom a ne u kiselom stanju. Što znači da bi trebalo meso svesti na minumium i jesti povrće.

 

” Komarci se hrane aminokiselinama iz ljudske krvi jer je to jedini način da ženka bude reproduktivno sposobna. Ukoliko je vaš organizam kiseo zbog hrane koju unosite svakodnevno, ovi insekti će to osjetiti i više će vas ujedati ” objašnjava doktor Nestorović i dodaje da su naše ćelije po prirodi alkalne (bazne) i da ih samo naknadnim unosom kiseline možemo promijeniti.

 

” Uočićemo da nas komarci manje jure ako redovno konzumiramo povrće i voće, i ako ne jedemo hranu bogatu spornim kiselinama, kao kod svake prerađene namirnice poput mliječnih proizvoda i mesa.” savjetuje doktor. ” Zdrava ishrana je dobra za organizam uopšte, pa i kad je u pitanju izbjegavanje uboda komaraca. Ukoliko unesete bar četiri povrćna obroka i nešto voća, oko koga takođe morate da povedete računa zbog šećera, šanse da vas napadaju komarci su minimalne” dodaje.