Žena po imenu Karmen Swanepoel računovođa i umjetnica iz Južne Afrike potražila na internetu ideju kako da uredi svoj dom. Plan je bio prekriti pod od 24 kvadratna metra nečim neobičnim.

 

Naime , pod od kovanica učinio joj se savršenim pa je ubrzo počela sa poslom. Ona je izračunala da će joj trebati 50.000 kovanica od pet centi da realizuje svoj plan. Nije joj bilo lako naći tolike kovanice pa se uključila i lokalna banka da joj pomogne. Novac je sakupljala više ood devet mjeseci.

” U početku sam razmišljala složiti ih u obliku saća, jer bi mi u tom slučaju trebalo manje kovanica, ali računovođa u meni to nije mogao dopustiti, odlučila sam to napraviti kako treba. Izmjerila sam prostor, napravila izračune i zaključila kako mi je potrebno oko 50.000 kovanica “– prisjetila se. Kaže da je svaki dan ustajala čim je Sunce provirilo na horizontu i slagala kovanice, a radila je to i vikendom. Klečala je na hladnom podu ukupno nekih 70 sati, i nije joj nimalo žao. Prijatelji joj govore da je to ‘najluđi projekat koji je ikad napravila’.