Ovu pitu ćete napraviti brzo i jednostavno.

Potrebno je:

  • – 4 jaja
  • – 100 ml ulja
  • – 400 ml jogurta
  • – 2 kašičice soli
  • – 7 kašika kukuruznog brašna (bijelog ili žutog)
  • – 7 kašika običnog bijelog (mekog) brašna
  • – 1 kesica praška za pecivo

Fil:

  • – 300 . sitnog sira
  • – 350 g svježeg ili zamrznutog spanaća
  • – malo soli (zavisi koliko je sir slan)

Priprema:

Umutite jaja, dodajte ulje, jogurt, so, brašno i prašak za pecivo i sve umutite. Tepsiju prečnika 30 cm. ili četvrtastu 25×25 cm. podmažite uljem i pospite brašnom(može i pek papir). Izlijte polovinu tijesta i stavite da se peče oko 10 minuta u već zagrijanoj rerni na 200 stepeni. Pripremite fil, isjeckan spanać izmješajte sa sirom, posolite ako treba. Na pečeno tijesto stavite fil, pa prelijte drugi dio tijesta. Možete posuti sjemenkama lana, susama, čia sjemenke, suncokret…Pecite dok fino ne porumeni oko 35 minuta, sve ukupno se peče oko 40-45 minuta. Ako pečete u večoj tepsiji onda će bitu brže pečeno.