Probajte i ove palacinke i vjerujemo da im vise necete moci odoliti, veoma jednostavne za pripremu.

 

Potrebno vam je:

3 šolje brašna
250 ml kisele vode
1 kašika šećera
pola kašikice praška za pecivo
1 vanilin šecer
malo soli
1 kašika ulja
3 jabuke
4 kašike šećera
4 kašike posnog margarina
cimet
suvo grožđe

priprema

Brašno pomiješati sa kiselom vodom, pa dodati šećer, vanilin-šećer, prašak za pecivo i malo soli. Mutiti mikserom dok se ne dobije glatka smjesa. Umiješati kašiku ulja, pa ostaviti da odstoji 30 minuta. Ispeći palačinke u tavi sa neljepljivim dnom. Jabuke oljuštiti i isjeći na kockice. U šerpi otopiti dvije kašike margarina, dodati četiri kašike šećera, pa miješati dok se šećer ne otopi. Ubaciti jabuke i kuvati dok ne ispari višak tečnosti. Na kraju dodati cimet i sve dobro sjediniti. Na svaku palačinku staviti malo fila, pa ih urolati.