Donosimo vam odlično domaće i prirodno ljekovito bilje koje liječi psorijazu, problematičnu kožu, bubiljice, celulit, masne naslage i još mnogo toga.

Ovo domaće ljekovito bilje pravi je spast za mnoge, pa da krenemo od bilja koje liječi psorijazu.

 

Za psorijazu odlične su čajne mješavine koje u sebi sadrže sljedeće biljke hrastovu koru, neven, kadulju, stolisnik, kopriva rosopsa i čestoslavica. Mješavinu ovih čajeva prelijemo sa ključalom vodom, poklopimo, pustimo da odstoji i onda procjediti i piti do dvije litre ovog čaja na dan po malo po jedan gutljaj.

Divlja mačuhica, šumska jagoda, angelika, poljska preslica, čičak, ptičiji dvornik, uspravna petoprsta.  Mješavina ovih biljaka pije se do tri puta na dan po jednu šoljicu čaja i to 4 sata prije obroka.

Za kupku osobama koje imaju psorijazu preporučuje se kupka sa čajem od lipe i to cvijeta lipe. Dok kao oblog preporučuje čaj od žalfije.

 

Za opekotine na koži preporučuje se masto od gaveza.

Za lice sa bubuljicama i porblematičnu kožu spas je u čaju od kamlice. 30 grama cvijeta kamilice kuhajte sa 750 ml vode oko 10 min, zatim pustite da malo odstoji i onda prati lice. Postupak ponavljati do 8 dana, a sva tri dana prariti malo lice iznad čaja od kamilice.

Za celulit bršljan, kao oblog. Do tri puta na dan stavljate na mjesta sa celulitom što toplije obloge od čaja od bršljana. Uzmite 100 grama bršljana svježih slistova i kuhajte 10 min u 1 litar vode. Pa tri puta sedmično radite postupak. Tri puta sedmični po tri puta na dan.

Svakodnevno pite  po rti šoljica  čaj od artičoke. A priremite ga tako što  10 grsušenih listova artičoke poparite sa litrom vrele vode, pustite da odstoji 5 min, pa procjedite i pite na prazan stomak tj. između obroka.