Bolne i otečene dojke prije menstracijskog ciklusa, pojava cisti, otečenost dojki su simptomi koji se ženama često javljaju širom svjeta.

S toga vam donosimo ovaj efikasan i jednostavan recept za smanjenje cisti, otečenosti dojki, koji također pomaže kod problema sa dojenjem.

 

Za ovaj recept potrebno će vam biti:
cvijet maslačka
hladno prešano ulje badema ili maslina (ulje iz smjenenki grožđa ili susama)

Ubrane očišćene cvjetove maslačka stavite do pola tegle, zatim prelite uljem preko cvijeta tako da napunite do vrha, izmješajte i prekopite gazom koju stegnete oko tegle. Ostavite je tako na sunačanom jestu do dvije sedmice dok cvijet ne poprimi smeđkastu boju, zatim procjedite i stavite u tmanu bocu i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Ako vam je puno da čekate dvije sedmice onda lijek smpremite na sljedeći način. Teglu napunite sa 2/3 cvijeta i prelite preko uljem. Zatim ulite sbe u posudu sa dvostrukim dnom i potepeno zagrite na najslabijoj vatri, ulje ne smije da bude pretoplo da se cvijet ne bi kuhao, zagrijavajte što duže na najslabijoj vatri da bi dobili jači lijek. Zatim smjesu vratite natrag u teglu i ostavite jedan dan na suncu, procedite i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Preporuka je da bolje da to radite na duži način radi boljeg efekta.