Ovaj prirodni lijek za anemiju koji će vam  dati dodatnu energiju i pomoći u borbi protv virusa, ojačati imunitet.

 

Samanje hemoglobina (hemoglobin pomaže prenos kisika u crvene krvne stanice) u krvi dovodi do smanjenje prenosa kiseonika, a samim time i do anemije.

Anemija se prvo javlja ne primjetno, kao uzrok anemija prvo se javlja malaksalost i umor, zatim dolazi do povećanja krvnog pritiska koji dovodi do znojenja, kratkih uzdaha.

Da biste spriječili problem pojave anemije, a sami time i ojačali  imunitet, spriječili razne bolesti, donosimo vam domaći pripravak koji je odličan prirodni lijek za anemiju, koji daje energiju i ojačava imunitet.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

dva limuna

200 grama oraha

200 grama grožđica

200 ml soka od cvekle

200 ml meda

200 ml sok od mrkve

 

Prvo operite limun dobro, prepolovite ga i povadie sjemenke pa ga sameljite zajedno sa korom,  zatim ga stavite u staklenku u kojoj može stati najmanje dva litra tečnosti. Zatim limuno dodajte med, sok  od cvekle i mrkve, pomješajte i  zatim dodajte krupno usitnjene orahe i grožđice, pa sve zajedno još jednom izmješajte. Na taj naćin dobit ćete oko jedan litar tečnosti. Zatvorite teglu i čuvajte u frižideru.

Odmah sljedeći dan možete konzumirati tako što uzmete po jednu kašikicu ovog pripravka tri puta na dan, prije obroka. Nakon dvije sedmice provjerite vašu krvnu sliku i siguno ćete ostavriti željeni rezultat, a to je popravljena krvna slika.