Jako ukusan i jednostavan način kako možete da pripremti crvene paprike. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
do 10 komada crvenih roga paprika
500 mililitara milerama
jedan krem sir od 450 grama
dvije glavice bijelog luka
jedna kesica želatine u prahu

Crvene praprike ispecite u rerni na plehu, kad se jedna straba napuše i zapeče okrenite na drugu, zatim ih stavite u vrećicu, ostavite 10 min tako, pa ih onda ogulite.
Bijeli luk szavite u aluminisku foliju umotajte i pecite oko 30 min na 190 stepeni, zatim ga ogulite dok je još topal.

Ohlađenje i ogulenje paprike prelovite na dvije polove, pa onda uzmite kalup obložite ga prozirom folijom i obložite kalup paprikama tako da ih redate uzdužn i dio paprike ide preko kalupa, da kasnije možete ih preklopiti, stvljate jednu preko druge , kao na sl.
crvene paprike

Onda želatina natopite sa 3 kaš.tople vode da se otopi i nabubri. Mileram, sir i bjeli luk, posloite, stavite bibera i dobro umuksate, pa dodajte malaku želatinu.

Ovu smjesu stavite u kalup na paprike, pa onda vrhovima preklopite i stavite u frižider da se hladi.
Onda izvadite iz folije, isjecite šnite i poslužite, ja obično služim uz pečenje odlično se slaže.