Potrebno vam je:
320 g kukuruznog brašna
180 g glatkog brašna
200 g šećera u prahu
150 g margarina sobne temperature
1 kašičica praška za pecivo
2 žumanceta
1 bjelance
naribana korica jednog limuna
pola kašike brendija ili konjaka
Za nadjev
300 g mliječne karamele
Za ukrašavanje:
mljeveni kokos
šećer u prahu za posipanje

Priprema
Najprije zamijesiti sve suhe sastojke. Zatim umutite margarin i šećer dok ne dobijete kremastu gustoću smjese. U umućene margarin i šećer dodajte žumanca i bjelance, umutite i dodajte brendi, te suve sastojke i koricu limuna. Ostavite da odstoji nekoliko minuta. Razvaljajte tijesto na debljinu od četiri milimetra i izrežite krugove promjera šest ili sedam centimetara. Složite krugove na pleh koji ste prekrili papirom za pečenje, te ih ostavite da se ohlade u frižideru najmanje 30 minuta prije pečenja. Rernu zagrijte na 160 stepeni i kolačiće pecite do 15 minuta. Kada su ispčeni i prohlađeni, na jedan pečeni krug namažite mliječnu karamelu, toliko da kada stavite drugi na vrh i pritisnete između ostane gusti nadjev. Uvaljajte kolačiće u mljeveni kokos ili pospite šećerom u prahu.
Related