Njen unuk je bio njena svjetlost i krenuo je njenim stopama. Vera Ivković je legendarna pjevačica narodne muzike, ona je preminula 2012. godine u svojoj 63. godini života.

Iza sebe je ostavili veliki broj hitova kao što su “Šuška se šuška” i “Moj Dragane”. Mnogi kažu kako se pjevačica mnogo promijena nakon smrti njene kćerke Maje. Vera se nije mogla da nosi sa smrti njene kćerke i brzo se razboljela, pa je u 2006. godini doživjela moždani udar, a 2007. godine je smještena u dom.

“Teško se borila s bolešću moje sestre Maje. To ju je koštalo zdravlja. Maja je rano oboljela, u 15. godini, bolest je bila neizlječiva i umrla je u dvadeset sedmoj. Mama i tata su sve učinili da joj pomognu. Pomoć su tražili svuda. Nažalost, nije joj bilo spasa. Majina smrt je pokosila majku, a ubrzo je umro i otac “– kaže njen sin Vladimir.

“Za moju porodicu je to ružan period. Maja je bolovala od lupusa. Za nju nisam bio toliko vezan jer je zbog bolesti nisam često viđao. Više sam bio vezan za babu i dedu, po kom sam i dobio ime. On je prvi umro, a poslije njega i Maja. Njena smrt je svima teško pala, ali je baki bilo najteže. Zbog toga se razboljela, a posle nekoliko godina i ona je preminula. Imala je dva šloga, pa smo je kasnije smestili u Centar za stara lica u Rumi”– kaže njen unuk Danilo koji je krenuo njenim stopama.

“Ona je ranije imala taj divni osmijeh, toliko je voljela da se smije. Stalno smo jedna drugu zasmijavale. Jednom smo se i pred Titom usred pjesme tako zasmijale. I sada pokušavam da iz nje izvučem osmijeh. Uspem, nakratko, ali onda se ponovo povuče u sebe, krenu joj suze i samo doziva Maju”– rekla je njena prijateljica iz doma Anđelka.