Ukusne i jednostavne hrvatske palačinke zapečene sa sirom.

Ove hrvatske palačinke oduševile su mnoge, isprobajte ih i vi.

 

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za tijesto

3 kom jaja

250 grama brašna

250 ml mineralne vode

250 ml mlijeka

so i ulje

 

Za nadjev:

3 kom jaja

120 grama šećera

400 grama svježeg sira

300 ml kiselog vrhnja

korica jednog limuna

 

Umutite jaja sa soli pa dodajte ostale sastojke, sve zajedno dobro umjesite. Ostavite smjesu da odstoji barem 10 min u frižider. Pa zatim pecite palačinke na malo ulja i na teflonskoj tavi. Gotove palačinke premažite sa nadjevom urolajte i poredajte ih u vatrostalnu tepsiju. Odprilike treba da dobijete oko 10 km palačinka.

Najdev:

Umutite žumanjke sa šećerom pjenasto, pa onda dodajte koricu limuna i  umješani sir, zatim onda smjesu od bjelanjaka posebno umućenu. Sve zajedno lagano izmješajte pa punite palačinke sa jedne strane i onda ih urolajte.

Kad poredajte sve palačinke u vatrostalnu posudu prelite ih sa kiselim vrhnjem i zapecite u pečnici na kratko.

Poslužite ih tople.