Svršenstvo ukusa kuglice od mljevenog mesa kakve do sad niste probali!

Kuglice od mljevenog mesa prvo malo skuhate zatim možete od tog bujona napraviti juhu, a onda kuglice od mljevenog meda zapečete sa predivnim prelivom.

Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:
pola kg mljevenog mesa
jedan luk
dva čehna bijelog luka
dvije kašikice vegete
pola šoljice riže
dva litra vode
jaja
tri kašike krušnih mrvica ili kukuruznog brašna
pola praška za pec.
sol, biber, crvena paprika i vegeta

Preliv preko kuglica od mljevenog mesa:
200 ml kiselog vrhnja
dvoje jaja
150 grama parmazana ili gaude

Rižu operite pa malo skuhajte.Luk isjecakn propržite na malo ulja. U posudu stavite mljveno meso pa dodajte prženi luk, b. luk, vegetu , crvenu papriku, mrkvu naribanu,kukuruzno brašno ili krušne mrvice, pzp, jedno jaje i skuhanu rižu. Pa sve dobro umjesite i onda previte kuglice od mljevenog mesa veličine ping-pong loptica.
Dva litra vode ugrite pa polako spuštajte kuglice u vodu i na laganoj vatri kuhajte oko 15 min.

Izvadite kuglice pa ih redajte u tepsiju ili vatrostalnu tepsiju, pa ih prelite prelivom.
Preliv pripremite na sljedeći način: Pomješajte vrhnje, jaja sa sirom umutite, pa prelite preko kuglica.

Kuglice od mljevenog mesa pecite na 220 step. oko 20 tak min.

Nap. voda u koje se kuhale kuglice možete napraviti juhu, dodajte malo tjestenine i zapršku i juha je spremna.