Tako mekana, ukusna i fina torta koju morate probati. Za ovaj recept potrebni su vam sljedeći sastojci:

Za fil vam je potrebno:
1 l mlijeka
3 pudinga od vanile
1 kaš.ekstrata od vanilije
200 grama mlijeka u prahu
200 grama bijele čokolade
250 grama margarina ili maslaca
200 grama šeć. u prahu ( sa 200 gr je sladja, stavite po potrebi )

Bijeli dio:
300 grama šlaga u prahu
200 ml kisele vode
1 pavlaka ( 180 ml )( ili slatko vrhnje, hulala )

Još:
Jedno pakovanje rozen kora ( 8 komada )
200 – 300 grama lješnika
šlag za dekoraciju

U malo mlijeka umutite puding iz vrćeice, a ostatak stavite da provri pa dodajte puding i mješajte dok se ne zgusne. Zatim sklonite sa ringle pa dodajte bijelu čoko. i ekst. vanilije i mješajte dok se ne otopi i dobro ohladite.
Margarin umjesite sa šeć.u prahu i mlijekom u prahu, pa mu dodajte ohlađen puding i dobro izmjesite.

Šlag umutite sa kiselom vodom, dodajte pavlaku i šeć. po želji. (Ako koristite slatku pavlaku onda je umutite pa dodajte onda kiselu vodu i šeć. po potrebi)
Lješnike pecite na tavi ako već nisu i rukama ih malo izgnjećite da sklonite ljusku. Zatim ih samljite.

Na gotovu rozen prvu koru stavite oko tri kaš. fila, pa tri kaš. šlaga i pospite lješnjacima. i tako sve dok ne potrosite sastojke. Tortu ukrasite sa šlagom i lješnjacima.