Toliko su dobre da ćete ih stalno praviti.

Potrebno vam je:

550 g brašna
1 paketić svježeg kvasca
4 dl vode
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
po želji sjemenke

Priprema

Prvo rernu uključite da se zagrije na 220 stepeni. U veću posudu istresti brašno, u rupu u sredini izmrviti kvasac. Preko posuti kašičicom šećera, a so rasporediti po ivici brašna. Naliti mlakom vodom i umjesiti tijesto. Pokriti i ostaviti da odmori dok se ne udvostruči. Premjesiti, pa ponovo pokriti i ostaviti da još jednom naraste. Istresti na pobrašnjenu podlogu, premjesiti i podijeliti na 16 jufkica. Svaku razvaljati u oblik elipse, pa urolati kao kiflicu i slagati u pleh obložen papirom za pečenje. Od sjemenki lana ili susama, malo brašna i vode napraviti tečnu smjesu kojom će se premazati kiflice Peći u zagrijanoj rerni na 220 stepeni 10-ak minuta, pa smanjiti na 200 stepeni i peći još 10 minuta.