Počeo je mjesec oktobar a samim time i prevrtljivo vrijeme , pa je tako došlo i vrijeme za oblačenje toplije odjeće jer kako se već čini lijepo i vruće vrijeme je prošlp, a ljeto je iza nas. Tako je meteorolog Nedeljko Todorović rekao da kada u Srbiji preovladava hladan zrak iz jugoistočne Evrope možemo da očekujemio oštru košavu te vjetar kojeg sada već možemo osjetiti.

 

Ovaj meteorolog je kada su promjene vremena u pitanju najavio velike kišne padavine u narednim danima te i pad veliki temperature. Prema njegovim riječima , može se veoma lako desiti da snježne padavine imamo ubrzo, možda već sa početkom jedanaestog mjeseca. Najavio je da petak i subotu možemo da očekujemo hladnije dane, ali da će vrijednosti temperature ipak biti normalni za ovo vrijeme godine.

 

Prema njegovim tvrdnjama snijeg možemo da očekujemio na visinama od 1.700 metara nadmorske visine, ali je naveo da ova kiša koju sada imamo je dobra za poljoprivrednike, jer se konačno prekida dugi period suše, te će konačno i usjevi da malo prodišu.